Θοδωρής Τσούτσος

Αν ο Μπεργκ ξαναβρεί το κέφι του...

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι στην 11άδα του τον "αυθεντικό" Μπεργκ.

Ο Μπεργκ είχε μείνει άσφαιρος για τέσσερα σερί παιχνίδια πρωταθλήματος. Για την ακρίβεια, πριν το ματς με τον Πλατανιά, είχε σκοράρει το γκολ της νίκης στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. "Πέρυσι", δηλαδή στις 15 Δεκεμβρίου.

Του Θοδωρή Τσούτσου

Στο μεσοδιάστημα είχε πετύχει γκολ στο Κύπελλο, με τον Κισσαμικό στη Λεωφόρο (12/1) και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (15/12). Αλλά, όσο και αν ο επιθετικός "τρέφεται" από τα γκολ, στην ουσία "χορταίνει" μόνο όταν αυτά τα δικά του γκολ, δίνουν και νίκες. Ο Μπεργκ, λοιπόν, είχε σχεδόν 1,5 μήνα να το κάνει αυτό.

Δεν το είχε κάνει για τέσσερα σερί παιχνίδια πρωταθλήματος. Οχι να δώσει νίκη, απλώς να σκοράρει. Εστω, να είναι ο εαυτός του. Διότι, δεν είναι ο "αυθεντικός" Μπεργκ με δύο τελικές στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, άλλες τόσες στο επίσης εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα, με τρεις τελικές στην έδρα του Πλατανιά ή με επίσης δύο στη Λάρισα.

Σύνολο, δέκα τελικές σε τέσσερις αγώνες και κανένα γκολ. Στατιστικό πολύ μακριά από τον κανονικό Μπεργκ. Ο αγώνας με τον Πλατανιά στη Λεωφόρο, λοιπόν, πέρα από τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό, πρόσφερε ακόμη μια πολύ σημαντική υπηρεσία. Ισως ακόμη - ακόμη και πιο σημαντική. Θα βοηθήσει τον Μπεργκ να ξαναβρεί το κέφι του!

Για το πόσο καθοριστικός είναι ο Μπεργκ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι σε σχέση με όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Ο κεφάτος Μπεργκ, ομως, ασφαλώς και είναι ακόμη πιο πολύτιμος. Ο "τελευταίος" Μπεργκ, λοιπόν, σε αυτό το 2-1 με δύο δικά του γκολ, ήταν σίγουρα πιο κεφάτος από τον Μπεργκ των προηγούμενων εβδομάδων.

Αν ο Σουηδός συνεχίσει αυτό που ξεκίνησε κόντρα στον Πλατανιά, ο Παναθηναϊκός θα έχει πολλά να κερδίσει. Περισσότερα από όσα θα μετρηθούν με γκολ, βαθμούς στο πρωτάθλημα ή προκρίσεις στο Κύπελλο. Για τον Παναθηναϊκό είναι πολύ σπουδαίο να συμβαίνουν αυτά, να προχωρά δηλαδή η χρονιά με κανονικά αποτελέσματα για την ομάδα. Για να την καταλήξει με όσο το δυνατό καλύτερο τρόπο.

Διότι όσο αυτό θα γίνεται, θα έχει την ηρεμία και το καθαρό μυαλό να σχεδιάζει το πιο σημαντικό πρότζεκτ που έχει μπροστά του και όχι κάτι βραχυπρόθεσμο. Τη νέα σεζόν, που πιθανότατα θα ξεκινήσει με πιο κανονικές συνθήκες. Για να μπορεί να συμβεί αυτό, όμως, ο κεφάτος Μπεργκ είναι σίγουρα απαραίτητος...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x